Werkinstructies: de sleutel tot succes

Heb je je ooit afgevraagd of iedereen in je team de werkinstructies echt ziet en begrijpt? Met jaarlijks ongeveer 250.000 werknemers die te maken krijgen met bedrijfsongevallen, begint het belang van heldere communicatie steeds duidelijker te worden. Misschien twijfel je of jouw werkinstructies wel de aandacht krijgen die ze verdienen.

In de praktijk

De verwachtingen rondom het doornemen van werkinstructies blijken in de praktijk vaak te optimistisch. Onderzoek toont aan dat slechts een klein deel van de medewerkers nieuwe instructies daadwerkelijk bekijkt. En de rest? Die heeft allerlei redenen om niet meteen te beginnen. "Ik weet het al", "Ik heb geen tijd", "Ik ben het vergeten", of "Ik begin wel als het echt moet", zijn veelgehoorde excuses.

Met behulp van de leerapplicatie van OZD Training wordt gewaarborgd dat werkinstructies nauwkeurig worden opgevolgd en volledig worden begrepen.

Mobiele leerapp voor medewerkers - OZD Training
Mobiele leerapp voor medewerkers - OZD Training

De leerapp maakt het verschil

Maar waarom werkt onze aanpak zo goed?

Onze methodiek: We bieden werkinstructies aan op een manier die didactisch verantwoord is, waardoor ze beter begrepen en onthouden worden.

Online bevraging: We testen de kennis over de inhoud en meten de voortgang van de leerresultaten.

Eenvoudig instructieplatform: Klanten kunnen zelfstandig ons platform inzetten om werkinstructies te creëren en aan te bieden.

Werkinstructies zijn er niet voor niets

Duidelijke werkinstructies dragen bij aan

Veiligheid

Goed begrepen werkinstructies helpen om ongevallen en letsels te voorkomen.

Effectiviteit

Werkinstructies die niet goed begrepen worden, leiden vaak tot fouten of inefficiëntie in het werkproces.

Kwaliteit

Door werkinstructies goed te volgen, zal de kwaliteit van het werk verbeterd worden.

Compliance

De werkinstructies kunnen regels bevatten voor naleving van wet- en beleidsregels.

Time saving

Het volgen van werkinstructies bespaart tijd door fouten te voorkomen en werk efficiënter uit te voeren.

Hoe het werkt?

Wij delen onze kennis met jou

Wij staan klaar om jou helder te adviseren over de manier van kennisoverdracht met het hoogste rendement. Zeker als het gaat over werkinstructies of wettelijk verplichte informatie die door een werkgever aan een werknemer verstrekt moet worden.

Door onze jarenlange ervaring hebben we heel veel kennis over dit onderwerp opgebouwd. Dit willen we graag met jou delen. En we begrijpen dat ons platform, hoe mooi dan ook, niet altijd in iedere situatie de juiste is.

Mobiele leerapp voor medewerkers - OZD Training

Ontdek de voordelen

Leren op jouw moment, waar je ook bent

Met onze app heb je geen losse boeken of aantekeningen meer nodig. Alles wat je nodig hebt, zit in de OZD Training app. Of je nu onderweg bent, even pauzeert bij het koffieapparaat, of op de bank zit: elk moment is een leermoment.